تیشرت هوشمند برای نظارت بر بیماریهای تنفسی
محققان در کانادا موفق به طراحی و تولید یک تیشرت هوشمند شدند که توانایی تشخیص بیماریهای تنفسی را دارد.
به نقل از گیزمگ، این تیشرت هوشمند برای نظارت بر تنفس افراد مبتلا به بیماریهایی مانند آسم، آپنه خواب یا بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) طراحی شده است.
هدف اصلی محققان این پژوهش ساخت یک تیشرت هوشمند است که بدون هرگونه سیم، الکترود و یا حسگری که نیاز به تماس مستقیم با بدن کاربر داشته باشد، کار میکند.
آنها برای رسیدن به این هدف، تیشرت هوشمند را به یک آنتن که از یک فیبر نوری توخالی پوشش داده شده با یک لایه نازک از نقره مجهز کردند.
این آنتن که بر روی سطح قفسه سینه کاربر قرار میگیرد، هم به عنوان یک حسگر و هم یک فرستنده عمل کرده و دادههای مرتبط با حرکات ناشی از تنفس فرد را جمع آوری کرده و انتقال میدهد.
این فیبر هوشمند با هر نفسی که کاربر میکشد، اندازه قفسه سینه و حجم هوا در ریهها را اندازه گیری میکند.
یکی از مزایای این تیشرت هوشمند این است که اطلاعات به دست آمده را به گوشی هوشمند یا کامپیوتر ارسال میکند که این امر به پزشکان کمک میکند تا بر الگوهای تنفسی که میتواند به تشخیص بیماریهای خاص کمک کند، نظارت کنند.
این فناوری همچنین به کسانی که از تنفس نامنظم در خواب رنج میبرند کمک میکند.
یکی دیگر از مزایای عمده این لباس این است که میتوان آن را به صورت منظم و بدون اینکه آسیب ببیند در ماشین لباسشویی قرار داد.
این فناوری هنوز در مراحل اولیه است، اما پیشبینی این تیم تحقیقاتی این است که میتوان از آن در انواع پوشاک و برای برنامههای کاربردی مانند نظارت بر بیماران در بیمارستان و یا خانههای سالمندان استفاده کرد.
تحقیقات این تیم در مجله Sensors منتشر شده است.