🌐 جهان فناوری اطلاعات

💻 تازه ترین های فناوری اطلاعات(IT)

💻 تازه ترین های فناوری اطلاعات(IT)

🌐 جهان فناوری اطلاعات
آخرین نظرات

آموزش تعمیرات پاور کامپیوتر (power)

يكشنبه, ۳۰ تیر ۱۳۹۸، ۰۷:۳۳ ب.ظ


دورستانی که علاقمند به تعمیر پاور هستند باید همانطور که اطلاعات تئوری خود را بالا میبرند بتوانند کار عملی روی بردهای منبع تغذیه انجام دهند. این کار باعث توانمندی شما در تعمیرات پاور است. از مهمترین اجزای یک کامپیوتر منبع تغذیه ی آن میباشد که در مبحثآموزش تعمیرات پاور کار عملی روی آن انجام خواهیم داد. در منبع تغذیه اگر توان مصرفی مورد نیاز قطعات رایانه تأمین نشود آن قطعات از کار خواهند افتاد. پاور وظیفه ی برق رسانی به اجزای دیگر را به عهده دارد.

آموزش تعمیر پاور

کامپیوتر های شخصی نیز مانند هر وسیله الکترونیکی جهت کار به منبع تغذیه خاص خود نیاز دارند، منبع تغذیه ای که بتواند ولتاژ های مورد نیاز بخش های داخلی یک کامپیوتر را تامین نماید. همانطوری که می دانید ولتاژهای مورد نیاز یک PC، ثابت شامل 12V, +5V,+3.3V,+5V,-12V,-5V می باشد. اما در منبع تغذیه کامپیوتر پارامتر متغیری مانند آمپراژ و بالانس توان خروجی نیز وجود دارد.

چگونه پاور کامپیوتر تعمیر کنیم، آموزش عیب یابی و تست پاور

اگر یک پاور کامپیوتر و یا پاور سرور خوب کار برق رسانی را انجام ندهد فشار به مین برد و قطعات دیگر ایجاد کرده که باعث سوختی مادربرد، هارد، درایو و یا کارت گرافیک میشود. خیلی وقتها هست که باید با ارتقاء کارت گرافیک و یا درایو اضافی روی سرور و یا کامپیوتر پاور را نیز ارتقاء داد. چرا که فشار از روی این منبع تغذیه کمتر شود.

آموزش بخش های پاور

منطقه اول: تبدیل جریان AC به DC
از خازن تانتانیوم، فیوز، واریستور، پل دیودی یا دیود Box، سلف و خازن بزرگ شبکه ای 200V تشکیل شده است.
منطقه دوم: کاهش جریان یا کاهش ولتاژ
از ترانزیستورهای قبل از ترانس و ترانس و ترانزیستورهای بعد از ترانس تشکیل شده است.
منطقه سوم: تثبیت و پارازیت گیری
از تعدادی از قطعات LMD و SMD جهت تثبیت و پارازیت گیری و یک یا دو IC logic جهت تقسیم ولتاژ تشکیل شده است.

آموزش روش تولید برق شهر به ولتاژهای مصرفی در پاور (power)

برق ورودی وارد فیوز میشود و از RTC یا همان مقاومت حرارتی عبور میکند، در پل دیود AC به DC تبدیل میشود، ولتاژ در خازن ها ذخیره شده و در ترانزیستورهای قدرت قبل از ترانس تخلیه میشود، ولتاژ ورودی به ترانزیستورها توسط یک عدد فت رگوله شده و سپس از مقاومت فیوزی عبور میکند، پس از کاهش ولتاژ و عبور از پل دیودی وارد بخش بعدی یعنی ترانزیستورهای بعداز ترانس، IC power و خازن ها میشود و بعداز تقسیم ولتاژ از خازن های خروجی که خازن های نویز گیر و صافی هستند عبور و توسط سیم های خروجی که هرکدام دارای رنگ خاصی هستند و ولتاژ مخصوص به خود را دارند خارج میشوند.

ولتاژ خروجی کابل های پاور (power)

  • زرد +12V
  • آبی -12V
  • قرمز +5V
  • سفید -5V
  • نارنجی +3.3V
  • بنفش +5V
  • سبز +5V و در حالت standby +3V

روش های تعمیر و عیب یابی پاور (power)

هیچ ولتاژی در خروجی نیست:

در بعضی از پاورها برای یک آی سی و در بعضی دو logic IC است که باید تعویض شود. این IC ها با داغ شدن شدید و ایجاد shorty (تمام پایه ها با هم بوق ممتد) و اتصال، خرابی خود را نشان میدهند. در تعمیرات پاور بعد از بررسی دستگاه مورد نظر در صورتی که نشأت گرفته از IC logic نباشد مشکل یا از منطقه ی اول و یا از منطقه ی دوم است، منطقه ی سوم هیچگاه قطعی ایجاد نمیکند. به سراغ رابط بین دو منطقه، خازن بزرگ شبکه ای میرویم، درصورتی که ولتاژ داشته باشد مشکل از منطقه ی دوم یعنی ترانزیستورهای قبل ترانس یا بعد ترانس است. در صورتی که مشکل از خازن ها نباشد یا از فیوز و یا از پل دیودی است.

هیچ ولتاژی در خروجی نیست و پاور هم روشن نمیشود:

با ولتاژگیری از خازن بزرگ شبکه ای مشخص میشود مشکل از منطقه ی اول است. پس از تست در منطقه ی اول مشخص میشود مشکل از فیوز است، فیوز را تعویض کرده اما مجددأ فیوز میسوزد پس مشکل از پل دیودی است.

خروجی پاور نوسان دارد:

هر دو خازن بزرگ شبکه ای باهم باید 280V به بالا را نشان دهند و تک تک هر کدام 140V به بالا باشد. اگر بیشتر از این مقدار نشان داد مشکل از ترانس است و باید تعویض شود، درصورتی که کمتر از 280V یا تک تک کمتر از 140V نشان داد مشکل از خازن بزرگ شبکه ای است و هر دو باید تعویض شوند.

مشکلاتی که نوسان ایجاد میکند و دلیل آن معمولأ از خازن بزرگ شبکه ای است عبارتند از:

  • دستگاه سریعا روشن نمیشود و به مدت ده دقیقه نیاز به بارگیری دارد
  • دستگاه درحین کار کردن خاموش میشود
  • تصویر نداریم

صدای سوت یا بوق در داخل power شنیده میشود:

از تورم و یا نشتی خازنهای هر سه منطقه میتواند باشد که یک ماده ی زرد رنگ از آن بیرون می آید.
به محض اینکه دستگاه را به برق میزنیم روشن میشود (out power)
IC logic باید تعویض شود. گاهی اوقات دلیل آن دیودهای زنر منطقه ی سه است.
درصورتی که پاور خروجی نداشته باشد و روشن نشود (مشکل از فیوز نباشد)
در منطقه ی اول درصورتی که واریستور وجود دارد واریستور تعویض شود.
واریستور: مقاومت ولتاژی جریان AC است که با Th یا Thr در مدار دیده میشود.

توان پاور :

توان خروجی پاور به دو صورت روی آن ثبت می شود :

  • توان واقعی (Real)
  • توان حداکثر (Peak)

توان واقعی به توانی اطلاق می شود که پاور بدون تحمل فشار در شرایط عادی قادر به تامین آن است، اما توان حداکثر در حدود 1 دقیقه می تواند در این توان فعالیت کند و بعد از آن از کار می افتد در کل حدود 150 وات مابین توان واقعی و توان حداکثر تفاوت وجود دارد. به طور مثال پاوری با توان 580 وات دارای توان حداکثر 730 وات است و توانایی تحمل بیش از این توان را نخواهد داشت پس همیشه سعی کنید در خرید پاور به میزان توان واقعی آن توجه کنید زیرا به عنوان ملاک قدرت اصلی و واقعی پاور شناخته می شود.
در صورتی که روی یک پاور میزان توان واقعی ثبت نشده باشد باید به میزان توان خروجی هر شاخه توجه کرد به این صورت که باید دیدپاور مورد نظر روی شاخه 12 و یا 5 ولت توانایی پشتیبانی از چند آمپر را دارد که این عامل نشان دهنده توان واقعی هر شاخه است البته در صورتی که آگاهی نسبی درباره پاور داشته باشید با دیدن منبع تغذیه نیز می توانید تا حدودی به واقعی بودن توان نوشته شده پی ببرید.
به این نکته توجه شود که حداکثر توان واقعی پاور در حدود 20 درصد بیشتر از توان مصرفی سیستم باشد زیرا این عامل باعث افزایش کارایی و همچنین ماندگاری سیستم و پاور در شرایط سخت کاری می شود. اما در صورتی که توان مصرفی سیستم بیشتر از توان واقعی باشد در شرایطی که سیستم به برق بیشتری برای پردازش های پیچیده نیاز داشته باشد، منبع تغذیه برای تامین برق مصرفی تحت فشار قرار می گیرد و در این حالت ولتاژ های نامناسبی وارد سیستم می شود که باعث بروز مشکل در سیستم خواهد شد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۸/۰۴/۳۰
مهندسان IT

کامپیوتر

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی