استفاده از حسگر میوهای برای اطمینان از کیفیت محصول
محققان سوئیسی حسگری ساختهاند که در بار میوهها قرار میگیرد و کیفیت انجماد و محافظت از محصول را تا زمان عرضه در فروشگاه مورد ارزیابی قرار میدهد.
به نقل از انگجت، بسیاری از میوهها نظیر موز و انبه باید مسافتی طولانی را از باغها و مزارع تا فروشگاهها طی کنند و به همین دلیل کیفیت انجماد آنها از اهمیت زیادی برخوردار است.
در بسیاری از کانتینرها میوههایی که در سطوح بالاتر قرار دارند، دمای مناسبی دارند؛ اما میوههایی که در زیر بقیه قرار گرفتهاند، دمای بیشتری داشته و احتمال رشد آفاتی نظیر لارو در آنها زیاد است.
محققان آزمایشگاه علم مواد و فناوری سوئیس (امپا( موفق به ساخت حسگرهایی شدهاند که در بین میوهها قرار داده میشود و میتواند از دما و تغییرات ظاهری آنها مطلع شود و کیفیت آنها را تضمین کند.
این حسگرها با ظاهری شبیه به خود میوه مورد نظر ساخته میشوند. برای این منظور محققان ابتدا یک میوه واقعی را با استفاده از اشعه ایکس اسکن میکنند و با استفاده از چاپ سهبعدی یک نمونه شبیه به آن را تولید میکنند و در جعبههای محصول قرار میدهند تا در صورتی که محصول دچار مشکل شود، مطلع شوند.
در حال حاضر برای بررسی کیفیت محصول باید حسگر از بین آنها خارج و چک شود. در آینده ممکن است نمونههای کنترل از راه دور آن نیز به بازار عرضه شود.
تا کنون نمونههایی از این حسگر برای موز، انبه، پرتقال و سیب ساخته شده است.
قیمت این محصول 50 دلار است و امکان استفاده مجدد دارد.