ساخت باتری با هوا و دیاکسیدکربن
محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا روش جدیدی را برای تولید انرژی از دیاکسیدکربن ابداع کردهاند که صدها برابر قویتر از انواع دیگر است.
به نقل از انگجت، دانشمندان یک باتری سلولی شناوری ارزان تولید کردهاند که بیشتر از محلولهای آب حاوی دیاکسیدکربن محلول یا هوای عادی محلول استفاده میکند. از آنجایی که مایعات حاوی غلظتهای متفاوت دیاکسیدکربن هستند، سطوح PH متفاوتی هم دارند و این عدم تعادل باعث تولید برق میشود.
در یک باتری سلولی شناور، دو مایع توسط یک غشا از هم جدا میشوند تا با یکدیگر ترکیب نشوند اما یونها در میان آنها جریان پیدا میکنند. با تبادل یونها بین محلول غلیظتر دیاکسیدکربن و محلول هوای عادی، ولتاژ در الکترودهای اکسیدمنگنز هر دو مخزن تغییر میکند. این کار به شبیهسازی جریان الکترونها میان دو الکترود متصل پرداخته و در نتیجه تولید برق میشود.
زمانی که تمرکز یونها عادی میشود، میتوان بطور موثری باتری را با پر کردن مجدد هر مخزن با محلول متضاد و معکوس کردن جریان الکترونها، دوباره شارژ کرد. محققان توانستند این کار را بیش از 50 بار انجام دهند و پس از آن، کاهش عملکرد مشاهده شد.
این باتری در دمای اتاق به کار پرداخته و از مواد و فرآیندهای ارزان استفاده میکند. با این حال محققان معتقدند که استفاده از دستاورد آنها در مقیاس بزرگ هنوز مقرون بصرفه نیست. آنها امیدوارند بتوانند این باتریها را به ایستگاههای نیروی سوخت فسیلی ادغام کنند تا از انتشارات گازهای دیاکسیدکربن آنها برای تولید انرژی بیشتر استفاده کنند.
این تحقیق در مجله Environmental Science & Technology Letters منتشر شده است.