🌐 جهان فناوری اطلاعات

💻 تازه ترین های فناوری اطلاعات(IT)

💻 تازه ترین های فناوری اطلاعات(IT)

🌐 جهان فناوری اطلاعات
آخرین نظرات

پیاده سازی و پشتیبانی شبکه اترنت

جمعه, ۲۷ آذر ۱۳۹۴، ۱۲:۰۰ ق.ظ

مقدمه

شبکه های اترنت شکل مرسوم شبکه های مورد استفاده در سایتهای دانشگاهی، ادارات و کافی نت ها است. پیاده سازی و پیکربندی این شبکه ها در زیر ارائه شده است.


تاریخچه

اترنت در سال 1970 توسط شرکت زیراکس و در مرکز تحقیقات Palo Alto در کالیفرنیا پیاده سازی گردید . در سال 1979 شرکت های DEC و اینتل با پیوستن به زیراکس،  سیستم اترنت را برای استفاده عموم ، استاندارد نمودند . اولین مشخصه استاندارد در سال 1980 توسط سه شرکت فوق و با نام Ethernet Blue Book ارائه گردید . ( استاندارد DIX ) .
اترنت یک سیستم ده مگابیت در ثانیه است ( ده میلیون صفر و یا یک در ثانیه)  که از یک کابل کواکسیال بزرگ  به عنوان ستون فقرات و  کابل های کواکسیال کوتاه  در فواصل 5 / 2 متر به منظور ایستگاههای کاری استفاده می نماید . کابل کواکسیالی که به عنوان ستون فقرات استفاده می گردد ، Thick Ethernet و یا 10Basee5 نامیده می شود که در آن  10 به سرعت انتقال اطلاعات در شبکه اشاره داشته ( 10 مگابیت در ثانیه ) و واژه Base نشاندهنده سیستم Base band است . در سیستم فوق ، از تمامی پهنای باند به منظور انتقال اطلاعات استفاده می گردد . در Broad band   به منظور استفاده همزمان ، پهنای باند به کانال های متعددی تقسیم می گردد . عدد 5 نیز شکل خلاصه شده ای برای نشان دادن حداکثر طول کابلی است که می توان استفاده نمود ( در این مورد خاص 500 متر ) .
موسسه IEEE در سال 1983 نسخه رسمی استاندارد اترنت را با نام IEEE 802.3  و در سال 1985 ، نسخه شماره دو را با نام IEEE 802.3a ارائه نمود . این نسخه با نام Thin Ethernet  و یا 10Base2  معروف گردید. ( حداکثر طول کابل 185 متر می باشد و عدد 2 نشاندهنده این موضوع است که طول کابل می تواند تا مرز 200 متر نیز برسد )
از سال 1983 تاکنون ، استانداردهای متفاوتی ارائه شده است که یکی از اهداف مهم آنان ، تامین پهنای باند مناسب به منظور انتقال اطلاعات است . ما امروزه شاهد رسیدن به مرز گیگابیت در شبکه های کامپیوتری می باشیم .


پیکربندی شبکه اترنت

پیکربندی شبکه اترنت در دو مرحله ارائه می شود. پیکربندی سخت افزاری و پیکربندی نرم افزاری.


پیکربندی سخت افزاری

تجهیزات مورد نیاز در این مرحله عبارتند از: هاب یا سوئیچ، کابل Cat5 به مقدار مورد نیاز، سوکت و آچار شبکه. در گذشته نیاز به تهیه کارت شبکه نیز بود که امروزه دیگر به صورت Onboard روی شبکه ها موجود است.

اگر بیش از دو کامپیوتر را شبکه می­کنید ابتدا سیم­های زوجی را لخت کنید. هشت رشته سیم رنگی را به صورت دوبه­دو زوج کنید و با آچار سوکت بزنید. برای اینکار هیچ گونه قانونی جهت رنگهای زوج شده سیمها وجود ندارد. تنها هر گونه ترتیب رنگی را که در یک سوکت اعمال کردید در کل شبکه استفاده کنید. به این الگو، کابل کشی Patch گویند. مراحل سوکت زنی در شکل زیر ترسیم شده است.

مرحله دوم

مرحله اول

مرحله چهارم

مرحله سوم

مرحله پنجم

بعد از این مرحله یک سر کابل Patch را به پورت شبکه کامپیوتر و سر دیگر را وارد هاب کنید. اگر عملیات سخت افزاری درست انجام شده باشد یک هاب سبز می­شود.


کابل Cross در اتصال دو کامپیوتر رعایت رنگ بندی با یک الگوی خاص الزامی است و به آن روش کابل Cross گویند. به بخش آموزش کابل کشی رجوع کنید.


پیکربندی نرم افزاری

در این مقاله مبانی لازم جهت پیکربندی نرم افزاری براساس سیستم عامل ویندوز XP ارائه شده است. انجتم عملیات پیکربندی نرم افزاری در ویندوز ویستا و نسخه 7 نیز بسیار مسابه است.

در این مرحه هر کامپیوتر باید یک نام منحصر به فرد و یک آدرس IP منحصر به فرد داشته باشد. بعلاوه همه کامپیوترها باید عضو گروه واحدی باشند. برای دریافت فایل آموزشی مروبط به پیکربندی نرم افزاری از لینک زیر کمک بگیرید.

دریافت فایل آموزشی پیکربندی نرم افزاری

جهت تخصیص آدرس IP منحصر به فرد به هر کامپیوتر از طریق کنترل پنل وارد network connection شوید. روی آیکون Local area connection کلیک راست کرده و وارد Properties شوید. در کادر ظاهر شده روی گزینه Internet protocol کلیک کرده و دکمه properties را بزنید تا کادر جدیدی باز شود. در این کادر برای IP از بازه ای مانند 192.168.0.1 استفاده کنید. تنظیمات دیگری در این کادر لازم نیست.


اشتراک گذاری یا Sharing

بعد از این مرحل به سادگی می توانید اقدام به Share کردن پوشه ها، درایوها و یا پرینتر خود نمائید. مطالب مربوط به share کردن را در سایر بخش های آموزش شبکه دنبال کنید.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۹/۲۷
مهندسان IT

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی