طراحی نانوکامپوزیتی با کاربرد در ساخت ابرخازنها
دوشنبه, ۹ شهریور ۱۳۹۴، ۱۲:۲۹ ق.ظ
پژوهشگر دانشگاه قم با همکاری محققان دانشگاه تهران و همدان موفق به ساخت نانوکامپوزیتی شدهاند که میتواند به عنوان الکترود، ظرفیت خازنهای الکتروشیمیایی را افزایش دهد. این نانوکامپوزیت که درمقیاس آزمایشگاهی طراحی شده از مواد اولیهی نسبتاً ارزان و به روشی منطبق بر اصول شیمی سبز تهیه شده است.
به نقل از روابط عمومی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، دکترعلی احسانی، عضو هیأت علمی دانشگاه قم گفت: خازن های الکتروشیمیایی به دلیل کاربردهای فراوان خود از قبیل وسایل نقلیه الکتریکی، برق اضطراری(یو پی اس)، سیستمهای برق DC و دستگاههای تلفن همراه، توجه بسیاری را به خود جلب کردهاند. این خازنها توانایی ویژهای در ذخیره انرژی دارند. قیمت کم، سهولت در تهیه و طبیعت انعطاف پذیر بالا از دیگر ویژگیهای برجستهی آنهاست.
وی افزود: هدف اصلی این پژوهش استفاده از مواد قابل دسترس با قیمت مناسب جهت ساخت الکترود مورد استفاده در خازنهای الکتروشیمیایی بوده است.
دکتر احسانی گفت: این طرح نانوکامپوزیتی را معرفی میکند که میتواند به راحتی سنتز شده و در سیستمهای ذخیره کننده انرژی همانند ابر خازنها، جایگزین مواد گران قیمتی مانند روتینیم اکسید شود. موادی که در سنتز این نانوکامپوزیت به کار رفتهاند در مقایسه با ابرخازنهای مشابه، قابل دسترس و تقریباً ارزان بوده و به راحتی با روش الکتروشیمیایی قابل سنتز هستند.
نتایج این تحقیقات در مجله Applied Surface Science (جلد 353، سال 2015، صفحات 594 تا 599) به چاپ رسیده است. دکترعلی احسانی عضو هیأت علمی دانشگاه قم، دکتر محمد رضا گنجعلی، دکتر پرویز نوروزی، اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران، جواد شعبانی شایه، دانشجوی دکترای دانشگاه تهران و دکتر بابک ژاله عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینای همدان در انجام این طرح همکاری داشتهاند.
۹۴/۰۶/۰۹